Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри звернувся до Президента України

Онуфрий

ЙОГО ВИСОКОПОВАЖНОСТІ
ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ
ПОРОШЕНКУ П.О.

Ваша Високоповажносте!
Вельмишановний Петро Олексійовичу!

Засвідчуючи свою щиру повагу, звертаємось до Вас з приводу наступного питання.
Українська Православна Церква постійно докладає чимало зусиль задля збереження миру й міжконфесійного порозуміння між церквами та релігійними організаціями в Україні. Але, на жаль, останнім часом, попри усі ці зусилля ми бачимо намагання порушити й без цього крихкий міжконфесійний мир в державі.

Насамперед, ми маємо на увазі непоодинокі випадки нападів на храми Української Православної Церкви та спроби їх підпалу. Так, нещодавно мали місце підпали храмів в м. Києві та інших регіонах України, здійснені акти вандалізму, а також спроби захоплення храмів та інших приміщень, які належать Українській Православній Церкві.

Наше особливе занепокоєння викликає той факт, що 22 червня 2014 року біля Києво-Печерської Лаври зібралася велика кількість агресивно налаштованих та озброєних людей. Все це виглядало як спроба захоплення Лаври. З милості Божої та завдяки професійним діям правоохоронних органів ситуацію вдалося владнати. Однак міг би бути й інший варіант розвитку подій, наслідком якого стали б людські жертви та посилення розколу суспільства.

Не може не обурювати те, що останнім часом у ЗМІ неодноразово з’являються повідомлення, які суттєво викривляють позицію нашої Церкви щодо ситуації в Україні. Не було виключенням й висвітлення подій навколо Києво-Печерської Лаври. Усе це ми розцінюємо як спроби штучно протиставити Українську Православну Церкву суспільству. Такі дії несуть загрозу порушення міжрелігійного миру та суспільного спокою.

Зважаючи на вищевикладене, звертаємось до Вас з проханням особисто втрутитись у ситуацію та застосувати усі засоби задля унеможливлення нападів та захоплень храмів і монастирів Української Православної Церкви.

Прикликаємо на Вас та Ваші труди Боже благословення.

З глибокою повагою

+ОНУФРІЙ
МИТРОПОЛИТ ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ І БУКОВИНСЬКИЙ, 
МІСЦЕБЛЮСТИТЕЛЬ КИЇВСЬКОЇ МИТРОПОЛИЧОЇ КАФЕДРИ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *